Dinsdag en Woensdag in Pijnacker-Zuid

Zomer muziekcursus: 9 lessen. Data: 7-14-21-28 mei, 4-11-18 juni, 2-16 juli. € 80,=. (25 juni en 9 juli vrij)

Na de zomervakantie zijn er op dinsdag en woensdag ochtend muziek op schootlessen op deze locatie.
Voor kinderen van 10 maanden tot 4 jaar, plek voor maximaal 8 kinderen.
De les is van 10.45 uur – 11.30 uur . Daarna is er gelegenheid om met elkaar wat te drinken.
Dinsdag: 3-10-17-24 september, 8-15 oktober (1 oktober vrij)
Woensdag: 4-11-18 september, 2-9-16 oktober (25 september vrij)
Een cursus van 6 lessen. Kosten € 55,=.

Op deze locatie maak ik gebruik van het ontmoetingscentrum voor ouderen. De ouderen komen daar om 10 uur aan met de bus, waarna er eerst koffie wordt gedronken. Daarom begint deze muziekles pas om kwart voor elf. Het is een verticale leeftijdsgroep; van 10 maanden tot 4 jaar.

We doen de normale muziek op schoot activiteiten met soms een extra liedje van vroeger, zoals ‘Moriaantje zo zwart als roet’. Dan hebben we er meteen een mooi koortje bij, van zo’n 5 ouderen die er met een vaste begeleidster op stoelen bij zitten. Wij zitten zelf op kussens op de grond, schoenen uit. Natuurlijk is dit niet verplicht. Voel je vrij een stoel te pakken als dit prettiger is. Ook hier drinken we na de muziek op schootles nog wat met elkaar.

Al bij de tweede of derde muziekles zijn er kinderen die ook een instrumentje of speelgoedje aan de ouderen durven te geven. Dit levert leuke interacties op. De ouderen worden begeleid door een vaste vrijwilligster. Zij is ook heel muzikaal en doet zelf mee, wat de ouderen ook weer stimuleert om mee te doen met de muziekles.