Reacties

Mijn zoontje van twee jaar volgt nu al weer de derde muziekcursus bij Irene. De combinatie van ouderen die bij de cursus betrokken zijn, is geweldig (de dinsdaggroep 2017-2018). Sam gaat er met veel plezier naar toe en iedere dag klinkt bij ons in huis wel een keer het opruimlied ‘Het speelgoed in de doos’. Irene heb ik ervaren als een creatief, zeer muzikaal en lief persoon bij wie kinderen zich snel op hun gemak voelen. – Willemien Schollaart, adviesbureau Dotado (www.dotado.info).
Cursus januari-maart 2018 in Pijnacker-Zuid, bij het ontmoetingscentrum:
Een superleuke cursus met iedere week een ander thema wat goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen van verschillende leeftijden.
Zelf muziek maken, naar muziek luisteren en bewegen op muziek door je kindje op haar eigen manier.
Mijn dochter geniet en voelt zich erg vrij en op haar gemak om lekker gek te doen tijdens de les.
Zodra de muziek start begint ze al te wiebelen en zorgt Irene dat ze zich welkom voelt en onderdeel wordt van de les.
Mijn dochter was 15 maanden toen we begonnen en deelname was echt iedere week een feestje.(Groetjes Fieke)

Hallo muziekliefhebbers.
In 2015 heb ik samen met mijn dochtertje, van toen 2 jaar en en 3 maanden, deel genomen aan een cursus Muziek op schoot in Pijnacker Zuid. In het begin was het wat onwennig voor mijn dochtertje, wat staat haar te wachten. Als ik de week erna vertelde dat we naar ‘muziekles’ gingen dan was ze zeer enthousiast. Het was altijd een open en vrolijke sfeer. Flappie het konijn was echt een vast moment voor het starten en sluiten van de ‘muziekles’. Een les inhalen of extra op een zondag hebben we ook 2 keer gedaan. Mijn andere dochter (bijna 8 jaar, waarmee ik ook “muziek op schoot” heb gedaan) en man zijn toen ook een keertje mee geweest. Een leuke ervaring. In totaal hebben we 4 cursussen gedaan bij Irene! Na afloop altijd even gelegenheid om wat te drinken en even te praten met de andere ouders. Ook werden er liedjes aan verschillende thema’s gekoppeld zoals herfstliedjes, sinterklaasliedjes en kerstliedjes. Er kon zelfs een kerstboom versierd worden tijdens het zingen van een liedje. Een echte aanrader als je even een moment samen met je kindje wil genieten van muziek!
Probeer anders een keertje een proefles! Veel plezier voor jullie als je een cursus gaat volgen.

Emilie (2 1/2 jaar, lessen Den Haag april-juni 2013)
…In elk geval getuigen jouw lessen van jouw langjarige ervaring en goede voorbereiding. Jij weet de kindjes altijd weer enthousiast te krijgen met behoud van enige structuur en orde in de lessen. De kindjes mogen los komen en zich uiten zoals zij willen, maar je weet toch altijd jouw programma af te wikkelen. Heel knap! Je hebt meerdere “hoofdstukken” in een les, zodat wij na afloop het gevoel hebben een goed gevuld programma te hebben gehad en met een voldaan gevoel naar huis gaan (moeder Laura, juli 2013).

Giada (muzieklessen van 10 mnd. tot 2 jaar)
Zingen, dansen, muziek maken en spelen. Muziek op Schoot bij ‘juf’ Irene is niet alleen erg leuk maar ook zeer leerzaam voor de kleintjes. Gezellig dansen en bewegen op nieuwe, maar ook op bekende liedjes. Iedere week weer ’n nieuw muziekinstrument om te ontdekken. En niet te vergeten natuurlijk, voor ieder kindje het welkomst- en afscheidsliedje gevolgd door een dikke knuffel van Oscar de beer.
Mijn dochtertje heeft drie keer een cursus mee gedaan. De eerste keer kon ze nog amper lopen, maar indruk maakt het zeker op haar! De keren daarna was ze al wat groter (2 jr). De prettige en vertrouwde sfeer van dit wekelijks terugkerende festijn deed haar regelmatig vragen “Gaan we vandaag weer naar muziekles, naar juf Irene??” (moeder Tatiana Burgers, april 2011: Tatiana heeft een massagepraktijk in Zoetermeer, ik kom er graag)

Fien (1 jaar) De lessen muziek op schoot zijn erg leuk. Mijn dochter geniet zichtbaar van de lessen. We doen nu al de 3e cursus.
Irene zorgt voor veel afwisseling (een startliedje met Oscar de beer, liedjes met muziekinstrumenten, speelgoedjes die passen bij de liedjes, dansen etc.), waardoor zelfs de allerkleinsten geboeid blijven. Ook thuis gaat mijn dochter steeds vaker meedansen en klappen op de muziek (moeder Wendy, maart 2011)

Stein (2 jaar) Irene past haar programma heel goed aan op de leeftijd en dus de belevingswereld van het kind. De lessen zijn afwisselend, variërend van liedjes met gebaren en handen, liedjes met muziekinstrumenten, speelgoedjes die passen bij het liedje (bijv. eendjes, muizen, blokken) tot dansen, bukken en springen.

En nog 2 kindjes die muziek voor groep 1 en 2 gedaan hebben:
Yara (5 jaar) Als ik vraag wat ze leuk vindt aan de muziekles zegt ze: “Dansen, springen, muziek maken, liedjes zingen en spelen met instrumenten, zoals fluiten, trommel, samba ballen.” ( moeder Sigrid, maart 2011).

Stijn (7 jaar) heeft het reuze naar zijn zin. Hij zingt thuis regelmatig de liedjes die hij geleerd heeft.  In de les vindt hij de interactie vooral erg leuk. Daarbij ook de afwisseling zoals het meegeven van moppen (wat een erg groot succes was). Hij gaat graag naar de lessen en verteld na de les enthousiast wat er allemaal gedaan is. (moeder Bianca, maart 2011)