Links en Tips

Muziekspel op FB!

MUZIEK in en om Pijnacker-Nootdorp.

 Ouders vragen mij vaak of ik nog andere cursussen weet voor kinderen, na de muziek op schoot fase. Ik wil hier graag een breed overzicht geven. Staat jouw praktijk/cursus er nog niet bij, laat het maar weten.

Voor kinderen uit groep 3/4 heeft de Muziekschool Pijnacker een leuk programma op de maandagmiddag. De Muziekschool heeft twee lokalen op CBS Schatkaart in Pijnacker-Noord. Waar ik op vrijdag les geef.

Blaasmuziek is Cool,

www.sonatamuziekonderwijs.nl : Muziekles vanaf 4 jaar, dus na mijn cursus, in Leidschenveen/Den Haag en Scheveningen. Voorbereidend instrumentaal onderwijs voor kleuters en blokfluitlessen.
http://www.gerieleijsen.nl/ : Muziek voor de allerkleinsten op zaterdagochtend in Rijswijk.
Gerie werkt volgens haar eigen methode, met veel instrumentjes.
www.marjanscreatie.nl: Melodie en Ritme, een cursus Algemene Muzikale Vorming voor kinderen uit groep 3 en 4, in Nootdorp. De kinderen leren noten lezen en een instrument bespelen, waarbij ze kunnen kiezen uit blokfluit of keyboard. Ook geeft Marjan kinderdwarsfluitlessen vanaf 6 jaar.
www.vioollespraktijk.nl/: vioolles vanaf 6 jaar al mogelijk Delft/Nootdorp/Den Haag.
www.babyconcertjes.blogspot.nl/: Nieuw in Den Haag. Anna Smith geeft met één of meerdere musici concerten die vooral ook toegankelijk zijn voor de kleintjes: All our autumn concerts in Den Haag will be at 3pm on Sundays in a lovely studio in the heart of the city. Address: Koningin Emmakade 133, 2518 JJ Den Haag
www.felice.isjuf.nl/ : op vrijdag en zaterdagochtend muziek op schoot lessen in Delft
www.muziekmethetjongekind.nl : landelijke website Voorschoolse Muziek Educatie. Waar vind je muziek op schoot docenten en achtergrondinformatie over muziek met jonge kinderen.
http://www.bladmuziekonline.nl/muziekscholen-lessen-…/docenten/muziek-op-schoot/ : Landelijke site met informatie waar je docenten en muziekscholen kan vinden en een webwinkel voor bladmuziek.

KINDEREN in en om Pijnacker

Kraamzorg Jolanda Donderdag 29 oktober 2015 was ik present op de zwangerschapsbeurs bij KDV Jip en Janneke in Nootdorp. Hier heb ik kennis gemaakt met Jolanda van Luijk. Zij is Zelfstandige Kraamverzorgster. Ik kende dat fenomeen nog niet, maar het had me ideaal geleken als je in verwachting bent en je weet dat Jolanda je komt helpen als de baby er is. Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? Neem dan contact met haar op nog in je zwangerschap.

www.cmfoto.nl Cindy fotografeert baby’s in de eerste twee weken na de geboorte: newborn-fotografie (en daarna natuurlijk).

www.kinderpracht.nl: Muziek en beweging voor peuters van 2 tot 4 jaar door Martine de Groot in Den Haag bij Koffie en Kind.

www.sterrenkind.com: Cursussen in Den Haag voor babymassage en zwangerschapsyoga.

Leuke speelgoedwinkels in Den Haag:

www.roodmetwittestippen.nl /  www.dekikkerkoningdenhaag.nl

Zoetermeer: www.silvester.nu: Mijn favoriete kinderboekwinkel in het oude centrum van Zoetermeer. Ook worden er op woensdag (de 1e en 3e van de maand) voorleesuurtjes georganiseerd voor kinderen van 2 tot 4 jaar. In hetzelfde rijtje is een kinderschoenenwinkel waar ze naast de lengte ook de breedte van de voet opmeten (nog niet elders tegengekomen). En dan is er nog aan het einde van dezelfde straat Lunchcafé de Zoetelaar. Heel kindvriendelijk, met een speelhoekje voor de kinderen en zelfs groentekroketten op brood!
www.kuskidsdesign.nl: Bloem, vlinder, spin, typisch NL voor babygebruiksartikelen zoals een slaapzak, boxkleed, badcape en dergelijke.